Fakin(g) ne – ministru na pot 2. del

Ni komentarjev

Ni nemogoče, da nas bo srečala pamet. In to na statistično najbolj nemogoč dan, v ponedeljek.

Prvi medijski odzivi ZZZS in ministra za zdravje dajo slutiti, da bi se pogovarjali. Celo več, minister predlaga ZZZS, da ponovno prouči odločitev o ukinitvi osebnega recepta za zdravnike brez licence (vir). Na pobudo generalnega sekretarja ZZZS je sklican sestanek na katerem naj bi dogovorili najsprejemljivejše rešitve glede zdravniške pravice predpisovanja receptov za osebno rabo (vir).

Kaj je presek med nič pravice in pravico? Tako diametralno nasprotni sta trenutni stališči ministrstva in ZZZS na eni ter ZZ in mladih zdravnikov na drugi strani.

Kaj se je v nekaj dneh spremenilo, da bi razmišljali? Je kriv upor? Kolektivna alergijska reakcija na neargumentirano in neumno odločitev? Spoznanje, da ne gre za papir ampak avtonomijo, dostojanstvo? Nobenega ne damo. Papir lahko imate.

Manipulacijo o privilegiju lahko imate.

Pravljico o pravici lahko imate.

Provokacijo o zlorabah lahko imate.

Spin lahko imate.

Hvala, da ste nas združili.

Pričakujem umik celotnega člena. Za tehnikalije gre, ne bi smel biti problem. Ne izplača se vam, da bi bil problem. Ne zaslužimo si, da bi bil problem.

Aja, tudi to ni zdravstvena reforma. In ni uspeh. In ni primer dobrega dialoga. In je danes še vedno samo nasprotje nasprotja ničesar.

V nedeljo bom jedel mamin štrudl. Pripravniki, specializanti in zasebniki, vsi bomo jedli štrudl. Ker nismo nevarni za svoje mame, tudi z osebnimi recepti ne.

Winter is coming.

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s